Вили Райски залив

Вили за продажба - Райски залив - Созопол

Запитване
+359 888 511 605 | +359 2 974 37 08

Созопол

Официално име: Република България;

Столица: София;

Местонахождение: Югоизточна Европа;

Граници: Черно море, Румъния, Сърбия, Македония, Турция и Гърция.

Форма на управление: Парламентарна република, еднокамерен парламент с 240 места. Избори се провеждат на всеки 4 години.

Официален език: български.

Основна религия: Православно християнство.

Созопол, който се намира на 34 км. от Бургас е оживен артистичен и културен център. Основната атракция на града е Възрожденската архитектура и той е любимо място на хората от артистичните среди. Редовни екскурзии с лодка свързват пристанището с двата съседни острова Св. Петър и Св. Иван, които са популярни дестинации за туристите. Екскурзии с лодка се организират и около Созопол. Градът има два главни плажа: Централният плаж, който се намира между Стария и Новия град, но е тесен и лесно се пренаселва. Плажът „Харманите" в Новия град е по-добрия избор, ако искате повече пространство,тъй каго е по-дълъг и по-широк и е заобиколен от ресторанти и барове, разположени в близост. Поради Средиземноморският си климат Черноморското крайбрежие е сред най-популярните дестинации, както за чужденци, така и за българи.

Наситено е с множество вековни рибарски селища, усамотени заливи, крайбрежни забавления и туристически комплекси. Основните големи градове разположени в съседство са Варна на север и Бургас на юг. И двата са достъпни чрез самолетен, железопътен и автобусен транспорт от София, Турция и Гърция. В близката околност и на двата града се намират усамотени заливчета и села с богати фолклор традиции.

Созопол се намира само на 4 часа път с кола от международното летище в София / 390 км/, на 30 мин. от Международното летище в Бургас /35 км/, и 90 мин. от Международното летище във Варна /130 км/. Инстанбул е на два часа път с кола, Солун на четири, а Будапеща на 10 часа. На няколко километра от Созопол сс намира р. Ропотамо , известна с красивата си девствена природа. Резерватът «Ропотамо», създаден през 1992 г. на 12 км южно от Созопол в долното течение на реката, е известен с прекрасните си водни лилии и ясени. Тук се намира и едно от най-атрактивните скални образувания в България - «Лъвската глава»..

Освен с това, резерватът Ропотамо е известен с природния парк «Ропотамо» и резервата «Змийски остров», разположен в близост до залива Алкутино. Той заема 12 декара площ и е на 13 м надморско равнище.