Вили Райски залив

Вили за продажба - Райски залив - Созопол

Запитване
+359 888 511 605 | +359 2 974 37 08

Созопол

Държава: Република България;Столица: София;Местонахождение: Югоизточна Европа;Граници: Черно море, Румъния,Сърбия,Македония, Турция и Гърция.Форма на управление: Парламентарна република, еднокамерен парламент с 240 места. Избори се провеждат на всеки 4 години.Официален език: български.Основна религия: Православно християнство. Созопол, който с ...

Археологическият музей и Картинната галерия

Археологическият музей в морския град се намира в сграда, предоставена от Светия Синод през 1961 година. Там се помещават  древни археологически експонати - находки от периода от 5 в. пр. Хр. до 17-ти век.  Могат да се видят и експонати на  християнското изкуство между 17-ти и 19-ти век. 

Змийски остров

Над Созопол се намира връх Бакърлъка, наблизо е и прочутият Змийски остров, а на 20 км на юг  туристите могат да се полюбуват на устието на река Ропотамо.

Остров Свети Иван

Една от забележителностите на Созопол е остров Свети Иван, който се намира на 910 м от града. Тук туристите могат да се насладят на прекрасна природа, да наблюдават различни видове защитени птици, както и архитектурни и исторически паметници на културата. 

Храм “Св. Богородица Калеоса”

Храмът “Св. Богородица Калеоса” датира още от времето на приемането на християнската религия, а има и  построена втора църква “Св. Йоан Продром”. Манастир“Св. Иван предтеча и Кръстител”   пък е едно от книжовните средища по време на османското робство.

Старинен Созопол

Архитектурният и археологически резерват Старинен Созопол е обявен за музей. Обликът на резервата оформят около 180 къщи от средата на 18-ти и началото на 19-ти век. Средновековен Созопол е ограден с крепостна стена и кули, строени по времето на император Анастасий около 511 година.  От тези защитни съоръжения са запазени значителни ф ...